Om tjenesten

Tjenesten er ment for deg som skal starte eller som driver en bedrift. Den gjør det enkelt å sjekke om et navn du ønsker deg er opptatt eller i konflikt med navn som allerede er registrert, enten det er domenenavn, foretaksnavn eller varemerker.

Du finner mer informasjon om å starte og drive bedrift i Altinn Ekstern lenke.

Tjenesten er et samarbeid mellom Norid, som driver registeret for norske domenenavn Ekstern lenke, Brønnøysundregistrene Ekstern lenke og Patentstyret Ekstern lenke.

Om søkene

Tjenesten gjør søk mot tre forskjellige registreringstjenester, og sammenstiller resultatene.

For å gi et best mulig resultat, tar tjenesten utgangspunkt i søkeordene og sjekker kombinasjoner av disse. Hvilke kombinasjoner som blir testet avhenger av hva som er tillatt mot hver oppslagstjeneste.

Resultatet presenteres i et sammendrag. Forskjellige ikoner brukes for å vise status, som kan være

  • Ledig
  • Opptatt
  • Ulovlig
  • Konflikt

For domene og foretak vises ledige navn først, siden disse som regel er ledige for registrering. For varemerke vises navn som er i konflikt først, siden disse kan være til hinder for bruken av navnet som varemerke. Ellers vises status for hvert navn som da vil være enten opptatt, ulovlig eller i konflikt.

Nederst i sammendraget er det to knapper. Knappen Vis resultat viser flere detaljer om søkeresultatet. Der finner du også en knapp til informasjon om hvordan resultatet kan tolkes. Det detaljerte resultatet under Vis resultat-knappen kan skjules med knappen Skjul resultat.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Tjenesten krever at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren. Det benyttes en informasjonskapsel, 'navnesok', til å huske språkvalg og til å mellomlagre resultatene fra oppslag.

Tjenesten bruker også Google Analytics Ekstern lenke, som lager to informasjonskapsler, '_ga' og '_gat'. Disse benyttes for å skaffe statistisk grunnlag for videreutvikling av tjenesten. IP-adresser anonymiseres av Google, og regnes dermed ikke som personopplysninger. Hvis du som bruker likevel ikke ønsker å gi fra deg IP-adressen, kan du sette opp nettleseren din slik at den ikke aksepterer tredjeparts-cookies.

Mer informasjon om informasjonskapsler hos Nkom Ekstern lenke.

Personvernerklæring

For tekniske formål vil denne tjenesten logge hver søkeoperasjon til en lokal fil. Dataene som logges er dato og klokkeslett når søket ble utført, søkeordet samt IP-adressen til utstyret som søket kom fra. Siden denne tjenesten gjør et eller flere oppslag mot hver av de tre søketjenestene som er beskrevet ovenfor, vil søkeord og tidsforbruk mot hver av disse logges for å holde øye med oppslagstiden mot hver av dem.

Loggen er kun for intern bruk. Den vil kunne sjekkes dersom det oppstår spørsmål rundt funksjonaliteten til tjenesten, samt til diagnostiske formål og tuningformål.

Loggen fjernes automatisk etter sju dager.

Kontaktinformasjon

Denne tjenesten skal være selvforklarende, og vi setter pris på en tilbakemelding hvis noe er uklart. Kontakt Norid Ekstern lenke , Brønnøysundregistrene Ekstern lenke eller Patentstyret Ekstern lenke hvis du ikke finner svar på det du lurer på eller har forslag til forbedring av tjenesten.